Styla ditt hem del 3

Om vi nu går direkt på några tips för styling inför försäljning, vi har varit inne på några tips i tidigare artiklar också men nu kommer några som inte är lika uppenbara. Som säljare kan man skriva ett vackert brev och lägga väl synligt på köksbänken exempelvis. Man kan nämligen marknadsföra det unika med sitt hem, det unika som inte syns för en potentiell köpare men som ändå kan ha stor inverkan på beslutet om köp.

 

Styla ditt hem del 3

Styla ditt hem del 3

Några exempel på saker att skriva ned är om den fantastiska soluppgången man kan njuta med en kopp kaffe på balkongen, den årliga julfest grannarna arrangerar för barnen, de frukter som växer utanför eller att skolbussen har ett stopp direkt utanför.

Skriv ett brev

Försök tänka igenom vilka fördelar huset har som man inte kan se. Se sedan till att skriva det på ett vackert papper med en vacker stil. Det ska se injudande ut. Om du inte skriver vackert så kanske du känner någon som gör det? Baka en kaka och be om en tjänst att skriva. En sån sak som ett brev kommer ge minnen också, de kommer garanterat inte glömma ditt hus.
Det är vanligt att ett proffs som jobbar med styling av hem inför försäljning först träffar kunden och går igenom hemmet och skriver en lista på allt som ska plockas undan. Det kan handla om både möbler och kläder och annat. Ha i tanken att ju mer möbler som finns i ett rum desto mindre ser rummet ut.

Fria ytor

Det gäller att definera alla utrymmen som finns och att ta bort personliga saker som kan bli ett störningsmoment, familjefoton är ett exempel på sånt som man alltid tar bort. Den potentiella kunden ska kunna se sig och sin familjen i huset och inte någon annan. Köparen behöver få se ett neutralt hem, rum som de sedan kan anpassa efter sig själva. Även om man inte ska anlita ett proffs för att styla hemmet så kan man göra samma sak själv. Gå igenom hemmet rum för rum och skriv lista för bortplockning. Har man ett garage så kan man packa ned allt och lagra där, på ett organiserat sätt, tänk på att köparen kommer vilja kolla in garaget också.Ett annat roligt och effektivt tips är att göra en video med roliga saker ni gjort i hemmet och i omgivningen och sedan låta den gå som en slinga på tv:n. Man kan exempelvis visa olika saker i direkt närhet till huset som parker, shoppingcentra, gym, sjöar, grillplatser eller annat. Det är ett enkelt sätt att visa vad köparen inte kan.

Lyxig garderob

Om hemmet har en större garderob eller kanske till och med walk in-closet så är det spännande och lyxigt att placera designerväskor och skor väl synligt på hyllorna. Tänk på accesoarerna som inredningsdetajer. Köparen kommer garanterat att komma ihåg ditt hem. Det är till och med möjligt att från vissa butiker få låna ut såna saker till visningstillfället om du förklarar att det kommer ge uppmärksamet till märket. Har du en fin målning gömd i skugga? Se då till att hitta en cool spot eller ljusslinga för att ge målningen den presentation den förtjänar.

 

Lyxig garderob

Lyxig garderob

Comments are closed.