Styla ditt hem del 2

Ett enkelt sätt att förändra ett sovrum är att hänga textilier eller draperier på väggen bakom sängen.

Styla ditt hem del 2

Styla ditt hem del 2

Det blir som en inramning av sängen om man inte har någon sänggavel. Man kan dessutom göra det på ett sånt sätt att det är enkelt att byta. Om man utgår från det när manstylar om rummet så har man en riktlinje. Kanske stilrent grått? Eller multifärgat kentetyg från Ghana om man vågar. Tänk dig tanken på ett exotiskt Afrika-tema i sovrummet. Vågat och coolt!

Tråkigt sovrum?

Om sovrummet känns tråkigt kan man söka efter en lyxig fåtölj att placera där. Den kan man sedan drapera med någon vacker filt eller liknande. En snygg liten läslampa och kanske en fotpall. Då får man en funktion också. Ett vacker sätt att förvara handdukar är ihoprullade i öppna hyllor i badrummet. På det sättet kan man skapa mönster också, eller välja att ha helt stilrent med alla handdukar i samma färg. Om man har gäster kan man göra olika kit med ihoprullade handdukar som är knutna med vackert band och en liten namnlapp och kanske någon liten tvål eller tandborste. Många bostäder som är ute för försäljning kan vara lite sterila, som att samma person stylat alla och på samma sätt. Även om man gärna ska ha neutrala färger på vägg och golv så är det fräscht att hotta upp med färg. Ett exempel är att ställa in en stor bukett röda rosor i det vita, och annars neutrala, badrummet. Andra detaljer som kan ge en färginjektion är en rumsmatta, några filtar och kuddar samt en stor och färgrik tavla placerad på ett strategiskt ställe.

Brickor och ljus

En sak man lätt glömmer är hur olika ljus påverkar ett hem. Byt ut de gulaktiga glödlamporna till såna med mer vitt ljus. Det är för övrigt ett mycket bättre ljus både för att lägga makeup och för att ta foton. Om man kommer till att styla köket inför en visning inför försäljning så finns det några knep. Dekorativa föremål av fina märken kan värma upp köket. Kanske bilda en liten “ö” av glasskålar med olika innehåll? Nötter, en ros flytande i vatten, godis eller ett doftljus är några alternativ. Man kan även anväda sig av en bricka i silver eller i något utstickande och uppseendeväckande märke. På brickan kan man placera två vackra koppar och ställ dit en matchande liten skål med chokladpraliner.

Glöm inte garderoben

En av de mest förbisedda områdena att styla i ett hem är garderoben. Det är otroligt fräscht och upplyftande med en luftig garderob där allt är väl arrangerat och planerat. Som alltid när det gäller kläder så gäller det att rensa. För varje plag ställer du dig frågan “om jag gick in i en butik idag, skulle jag då köpa denna?”. Om svaret är nej då rensar du ut plagget direkt. Detsamma gäller kläder som man tänker sig tappa en massa kilon för att kunna använda. Om man någonsin tappar de kilona så lovar jag att man kommer vilja köpa nya kläder så…rensa bort. De kläder man rensar bort kan man sen sortera i tre högar, sälja, ge bort och slänga.

Glöm inte garderoben

Glöm inte garderoben

Comments are closed.