Styla ditt hem del 1

Att man vill styla om sitt hem kan ha många olika orsaker, endera vill man bara få det nytt och fräscht eller så ska man sälja och vill presentera det så bra som möjligt. Man tänker på olika sätt beroende på anledning så de tips vi kommer presentera i de här artiklarna får man välja lite efter behov. Samtliga tips kommer dock att vara inspiration oavsett. Om vi först beger oss till vardagsrummet så kan man tänka att man ska skapa en kontaktpunkt eller ett fokus ditt blicken dras när man kommer in i rummet.

Styla ditt hem del 1

Styla ditt hem del 1

Förvaring och växter

Man kan gömma undan allt som stör, köpa snygga och diskreta förvaringsmöbler. Kanske man kan gömma undan de filtar som inte används i en sittpuff med förvaring? Annars är ett snyggt sätt att förvara filtar ihoprullade i en korg av endera rotting eller metallsträngar, allt beroende på hur hemmet ser ut i övrigt. Välj en korg som matchar den övriga inredningen. En kul och snygg grej man också kan inreda med är en stor växt, endera riktig eller fejk. Gärna en som går från golv och nästan upp i taket. Om man sedan fäster en liten strålkastare på krukan som lyser upp växten så blir det en väldigt cool effekt. Funkar det inte att fästa på krukan så kan man använda ljuskällan från golvet istället. Grejen är att få ljuset att komma underifrån. Det passar bäst i större vardagsrum för om rummet är för litet så kan växten ta för mycket plats. En sak att ha i tanken är att växten måste rengöras ofta för det kan lätt samlas damm där och det blir inte fräscht.

Datorhörna

Om man, som många, har en liten arbetshörna eller datorplats placerad i sitt vardagsrum. Det kan göras på ett stilfullt och praktiskt sätt. Endera väljer man att skärma av med en vikvägg eller annan typ av flybbar vägg. Bokhylla funkar också, sån där som man ser igenom så kan man välja hur mycket “isolerad” man vill ha arbetsplatsen. En annan variant om man vill fortsätta ha direkt kontakt med de övriga i rummet, även om man jobbar, är att placera den så att man blickar ut över resten av rummet. Även om man väljer den varianten så kan man göra en fin avskärmning.

Naturligt

Det finns många inredare som pratar om att bjuda in naturen i varje rum. Att inreda med stora och små växter, kanske blanda äkta och icke äkta växter. Vare sig stilen i hemmet är modern eller traditionell så kommer det att passa in med växter, de är tidlösa. Om man har ett rum som mest fungerar som förvaring men ändå ska kunna agera gästrum så finns det ett bra sätt att kombinera. Investera i flera flyttbara förvaringslådor i sänghöjd och sedan lägger du på en madrass och täcker den med ett vackert överkast och matchande kuddar. Det är ett billigt och smart alternativ till att köpa en säng.

Naturligt

Naturligt

Comments are closed.