Att inreda små ytor

Att bo litet och då behöva inreda små ytor, visst låter det som en utmaning?

Att inreda små ytor

Att inreda små ytor

För många känns det som en omöjlighet att faktiskt kunna inreda snyggt i ett litet hem men sanningen är faktiskt den att det kan vara betydligt enklare att inreda ett hem med liten yta än vad man många gånger nog kan tro att det är. Det finns några knep att följa när det kommer till att lyckas inreda på små ytor men följer man stegen så är chansen då också stor att man kommer lyckas inreda riktigt snyggt trotts att det handlar om att inreda på en liten yta.  En del av processen handlar om att lura ytan som man ska inreda på. Ytan må vara liten men det finns sätt så att den ska kunna kännas större. Ett hett tips kan då vara att göra så att fönsterna ser större ut vilket inte är speciellt invecklat alls. Det man behöver göra är välja ut ett par snygga gardiner, placera dem sedan så nära taket och så långt ut åt sidorna som det är möjligt. Detta kommer göra att fönstret ser större ut. Större fönster är alltid bra att ha men inredningen då? Går det att göra något åt den? Absolut!

Inred på höjden

Det smartaste att göra när det kommer till inredningen när man bara har möjlighet att inreda på små ytor är att inreda på höjden. För oftast är det så att golvytan kan vara liten men taket är sällan lågt och därför kommer det inte vara så invecklat alls att få plats med betydligt mer om man helt enkelt väljer att inreda på höjden. Det allra bästa då är att också kunna få upp sängen om det är möjligt. Det ultimata är ett sängloft men om det inte är möjligt att bygga ett sängloft så finns det ett alternativ som är lite enklare att få till vilket helt enkelt är att bara höja sängen vilket man bland annat kan göra med hjälp av byråer. Under säsongen har man då dessutom plats för massa förvaring, hur bra som helst med andra ord. Att inreda på höjden är förstås inte bara bra för sängen utan för att det blir smidigt med all förvaring. Inred med snygga hyllor som enkelt går att placera vid väggarna, gärna höga hyllor där mycket får plats i en och samma hylla. Kom på smarta lösningar, vad bästa sättet är för att förvara smart. Inskaffa snygga skåp där mycket får plats. Har man bra förvarning så blir chansen till stök också mindre. Ett annat smart tips är att inreda med ljusa färger. Gör man det så kommer nämligen också de små ytorna att se större ut eftersom rummet då ser betydligt mer luftigt ut än om man istället väljer att inreda med mörka färger. Inred gärna ljusa möbler och måla väggarna vita om de inte redan är det.

Inred på höjden

Inred på höjden

Inred med ljusa färger, inred på höjden, försök få fönsterna att se större ut. Följer man dessa små råd så kommer inredningen på små ytor inte längre kännas så kämpig.

Comments are closed.